Skolebod

Hver dag mellem 11.30 og 12.20 serveres der salatbar, fuldkornsbrød og en varm ret til de elever, der ønsker at gøre brug af dette tilbud. 

Maden lever op til Fødevarestyrelsens Måltidsmærke hvilket betyder, at der er en ernæringsrigtig fordeling af kostfibre, vitaminer, mineraler, proteiner og fedtsyrer.

Der tages hensyn til dyrevelfærd og miljø. 
Oksekød er begrænset. Svinekød er, så vidt det er muligt, godkendt af Dyrenes beskyttelse. Der serveres jævnligt fisk, men kun sjældent tun. Frugt og grønt er overvejende danske varer. 

Eleverne tilbydes et bredt spektrum af især grønsager, men også andre fødevarer, for at træne deres smagsmod. Disse serveres gentagne gange og i forskellige tilberedningsstand fx rå grønkålsblade, grønkål i nudelsuppe, grønkål i smoothie eller rødbedestave med skyrdressing, syltede rødbeder, rødbederåkost, stegte rødbeder, rødbeder i smoothie. De bliver også tilbudt surt som fx agurksalat og citronsaft, og stærkt fx jalapeanos og sennep.

En stor bekymring for mange forældre er, at deres børn i perioder kan være non-eaters. Det vil sige, at de spiser sparsomt eller en begrænset type fødevarer. Når eleverne selv får lov at vælge i salatbaren, bliver de nysgerrige på, hvad klassekammaraterne tager og tør smage på uvandte ting. Den samme elev kan den ene dag fylde tallerknen helt op med forskellige ting, men den næste vælge at tage en portion af fx kun tomater og majs.
For at støtte deres mod på at tage mere, serveres der altid pesto, revet ost, ketchup, oliven o. lign. som får de “fremmede” ting til at smage mere spændende.
Som udgangspunkt prioriteres det, at eleverne selv vælger deres måltid, men er tallerknen for tom, opmuntres de til at få mere på den. 

Et måltid koster 25 kroner. Disse penge dækker fødevareindkøb, moms, skat og løn til (Kirsten) Lykke. Der kan betales kontant eller med mobilepay. Tlf.: 30 14 58 92‬ 

Tlf.: 30 14 58 92

Maden tilberedes og serveres i skolekøkkenet.